Hellenic Handball Federation

Official Website

Χορηγοί Ο.Χ.Ε.

17820470 10154723855539735 255312033 o
Τεχνικό επιτελείο και αθλητές επισκέφτηκαν την Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών Χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» (Βέροια, 7-11 Απριλίου 2017), η Εθνική Ελλάδος Παίδων επισκέφθηκε το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του συλλόγου Μ.Α.μ.Α., συνοδευόμενη από τον Έφορο της Εθνικής Παίδων, Ολυμπιονίκη του Χάντμπολ Δημήτρη Τζιμούρτο και την Αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» Κατερίνα Ψωμιάδου.

Η πρόεδρος της Μ.Α.μ.Α καλωσόρισε την αποστολή της Εθνικής ομάδας και τους παρουσίασε τους στόχους και τις δράσεις του νεοσύστατου συλλόγου μας. Στη συνέχεια η κυρία Ειρήνη Αναγνώστου, σχολική ψυχολόγος και εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος Μ.Α.μ.Α , συνομίλησε με τους αθλητές της ομάδας τονίζοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης απέναντι στα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και τη σπουδαιότητα της κοινωνικής ένταξης των ατόμων αυτών.


Οι αθλητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας, όπου λειτουργεί το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του συλλόγου μας, δώρισαν μπάλες του χάντμπολ στα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους σκορπίζοντας χαμόγελα ευτυχίας!


Ο σύλλογος ευχαρίστησε θερμά την αποστολή της Εθνικής Παίδων, τον Διευθύνων Σύμβουλο του «ΒΡΙΛΛΗΤΟΣ» Δημήτρη Κοτσιώνη, ενώ συνεχάρη τους αθλητές για το ήθος και την ευαισθησία που έδειξαν.


«Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στους αγώνες σας, καλό Πάσχα και η Ανάσταση του Κυρίου να είναι Ανάσταση Ελπίδας για όλους μας, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο ,πιο ειρηνικό ,για ένα κόσμο δημιουργικό κι ευτυχισμένο», καταλήγει η ανακοίνωση της Μ.Α.μ.Α.


Ο έφορος της Εθνικής Παίδων και Ολυμπιονίκης του Χάντμπολ Δημήτρης Τζιμούρτος είπε: «Ήταν μια όμορφη επίσκεψη. Αυτό το έργο εκεί εμπεριέχει τεράστια ανθρωπιά. Ήταν χαρά και τιμή μας που ήμασταν εκεί. Όποτε μας χρειαστούν θα είμαστε δίπλα στα παιδιά αυτά. Ήταν πολύ συγκινητικό και παράλληλα μεγάλη ευκαιρία να δούμε πως είναι η καθημερινότητα αυτών των παιδιών».

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Τάσος Χατζηπαρασίδης δήλωσε: «Στο πλαίσιο του κοινωνικού προσώπου του αθλήματος που με κάθε ευκαιρία υποστηρίζει η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, η Εθνική ομάδα Παίδων επισκέφτηκε την Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να δουν μία άλλη πλευρά της ζωής, να έρθουν σε επαφή με παιδιά που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα, αλλά και με τους εθελοντές που τα στηρίζουν. Έδωσαν χαρά στα παιδιά, έπαιξαν μαζί τους, έγιναν φίλοι και τους προσκάλεσαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες».

Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» Κατερίνα Ψωμιάδου είπε: «Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ πρεσβεύει τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, το ήθος και την εθελοντική στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ την Εθνική ομάδα και τους συντελεστές της που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής για αυτή την επίσκεψη. Το χάντμπολ έχει δείξει τον δρόμο στις κοινωνικές δράσεις και την ευαισθησία του».

Λίγα λόγια για την Μ.Α.μ.Α.
Ο νεοσύστατος σύλλογός έχει δημιουργήσει ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με στο φάσμα του αυτισμού στο χώρο του ειδικού σχολείου Βέροιας και λειτουργεί κάθε Πέμπτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με την αμέριστη βοήθεια εθελοντών και εθελοντριών (ειδικοί παιδαγωγοί εργοθεραπευτής , λογοθεραπεύτρια, γυμναστής ειδικής αγωγής, κοινωνική λειτουργός, ειδική βοηθός). Στο χώρο αυτό απασχολούνται δημιουργικά 21 μαθητές. Ελπίζουμε στο μέλλον να αποκτήσουμε μία δική μας στέγη στην οποία τα παιδιά και οι γονείς θα μπορέσουν να βρουν μία ζεστή αγκαλιά στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Σκοποί του Συλλόγου
-Η εκπροσώπηση των ατόμων ολόκληρου του Αυτιστικού φάσματος, σε όλες τις μορφές του (Χαμηλή, Μέση και Υψηλή Λειτουργικότητα/Σύνδρομο Asperger), των Δικαιωμάτων και συμφερόντων τους. Η υποστήριξη και συμπαράσταση στα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους.

-Η παροχή πάσης φύσεως αρωγή στα άτομα που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα, για την θεραπεία τους την εκπαίδευσή τους, την κοινωνική τους ένταξη , την επαγγελματική τους αποκατάσταση ,την αναψυχή τους και γενικά την βελτίωση της ζωής τους.

Επιδίωξη της Μ.Α.μ.Α. είναι:
-Η δημιουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για τα άτομα που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα σε οποιαδήποτε μορφή και τη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης κατάλληλης για άτομα στο φάσμα του αυτισμού
-Η παροχή κατάλληλης ψυχολογικής υποστήριξης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής άσκησης στα αυτιστικά άτομα και τις οικογένειές τους, σε ολόκληρη τη ζωή τους
-Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των οργανωμένων φορέων της, όπως π.χ. οι φορείς της Πολιτείας, της τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και της κοινωνίας γενικά.
-Η συνεχή επαφή και επικοινωνία με διεθνείς και Ελληνικούς φορείς για την ενημέρωση γύρω από το Αυτιστικό Φάσμα και τη μεταφορά σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων και τεχνογνωσίας κ.α.

HB Training

HANDBALL PREMIER

osfplogoth aeklogo aeroposlogoth paokogoth dukelogoth pylaialogoth diomidislogoth drama86logoth filipposlogoth 	arisniklogoth ionikosnf faiakas

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

paokogoth ofnilogoth anagennisilogoth veroia2017logoth malexgiannitslogoth pylaialogoth filipposlogoth panoramalogoth korydalloslogoth prosotsanilogoth