Hellenic Handball Federation

Official Website

Χορηγοί Ο.Χ.Ε.

0135
Σε ΟΑΚΑ και Κορυδαλλό η μεγάλη γιορτή με 14 Εθνικές ομάδες Εφήβων

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και η Οργανωτική Επιτροπή των 17ων Μεσογειακών Αγώνων Χάντμπολ «Αθήνα 2020» διοργάνωσαν συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ.
Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, ο Γενικός Γραμματέας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Κώστας Σταματιάδης, ο Διευθυντής της διοργάνωσης Παναγιώτης Τραϊκόγλου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Κορυδαλλού Γιάννης Πάχος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γεωργιάδης και ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Κοτσιώνης.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ):
«Να καλωσορίσω τους δημοσιογράφους, να ευχαριστήσω τον γενικό γραμματέα αθλητισμού τον κ. Μαυρωτά του οποίου η παρουσία υποδηλώνει και την στήριξη της Πολιτείας στην διοργάνωση, την κα Κεφαλογιάννη εκ μέρους της Περιφέρειας, τον κ. Πάχο από τον αθλητικό οργανισμό του δήμου Κορυδαλλού, ο οποίος μας δίνει τη σημαντική βοήθεια με την παραχώρηση του κλειστού και θα είναι το δεύτερο γήπεδο μετά την αίθουσα «Κασσιμάτης». Ευχαριστούμε και την εγκατάσταση του Ολυμπιακού Σταδίου για τη φιλοξενία. Πριν τον πρόλογο της διοργάνωσης θέλω να πω συγχαρητήρια στον κ. Σταματιάδη για την εκλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας.
Τώρα ξεκινά η λειτουργία της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας με έδρα στην Ελλάδα, καθώς μεταφέρθηκε από τη Ρώμη με απόφαση του Κογκρέσου. Αυτό είναι μια επιτυχία από μόνη της για τη χώρα και το άθλημα. Θεωρώ πως θα λειτουργήσει προς όφελος μας. Πρέπει να σας πω ότι ο κ. Αυγενάκης κάλεσε προσωπικά ο ίδιος τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν, ο οποίος θα έρθει για μια εβδομάδα, θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια και θα συνεργαστεί μαζί μας. Το τουρνουά θα είναι και μια προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 που θα γίνει στη χώρα μας με τη συμμετοχή 32 ομάδων και της Εθνικής μας ομάδας Εφήβων. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση για τη χώρα μας με 14 Εθνικές ομάδες. Χτες ήμασταν σε συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος ξέρει τα ζητήματα και προσπαθεί να μας βρει λύσεις. Θέλω να ευχαριστήσω και την Πολιτεία και την Περιφέρεια Αττικής, τον κ. Σταματιάδη, τον κ. Τραΐκόγλου που έχει τη γενική διεύθυνση και εσάς που θα καλύψετε όλα αυτά τα παιχνίδια».

Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού): «Καταρχάς να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για την πρόσκληση. Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι σε ένα συγγενές άθλημα με αυτό που υπηρέτησα. Το πόλο και το χάντμπολ ήταν πάντα δύο πολύ κοντινά αθλήματα και είχαμε πολλά κοινά σε πρόσωπα, αλλά και σε συμπεριφορές. Έχουμε τη Μεσογειάδα, όπου 14 χώρες μεταξύ των οποίων κάποιες πολύ δυνατές που θα αναμετρηθούν, όπως Ισπανία, η Κροατία, η Σερβία, οι χώρες από τη Βόρεια Αφρική. Πιστεύω θα είναι ένα δυνατό τεστ τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει του χρόνου στην Αττική. Πιστεύω πολύ ότι οι νέες γενιές, όχι μόνο στο χάντμπολ, αλλά σε όλα τα αθλήματα πρέπει να προσεχθούν και ιδιαίτερα ώστε να έχουμε μετά επιτυχίες και στις μεγάλες Εθνικές ομάδες. Το βλέπουμε να υπάρχει στα ατομικά αθλήματα αυτό, πόσο μάλλον στα ομαδικά αθλήματα όπου οι σχέσεις που αναπτύσσουν μεταξύ τους τα παιδιά, μπορεί να κρατήσουν μια ζωή. Και επειδή μιλάμε για μια Μεσογειάδα, είμαστε σε ένα σημείο που είναι κέντρο ενδιαφέροντος γεωπολιτικά. Ο αθλητισμός παλαιότερα ήταν ένα εργαλείο υπεροχής και κυριαρχίας τώρα πλέον έχει γίνει είναι εργαλείο φιλίας, αλληλεγγύης, ενσωμάτωσης, αξιών και μηνυμάτων. Νομίζω αυτό πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε με κάθε ευκαιρία. Και εγώ θυμάμαι όταν ήμουν στην ηλικία του Κοτσιώνη, του αρχηγού τις εθνικής μας ομάδας είχαμε πάντα τις καλύτερες αναμνήσεις από τις χώρες που πηγαίναμε και έτσι θέλουμε να νιώσουν και οι 13 χώρες που θα υποδεχτούμε. Φυσικά οι σχέσεις που θα αναπτυχθούν μεταξύ των παιδιών θα αφήσουν μία παρακαταθήκη για το μέλλον.
Ως Πολιτεία θα είμαστε κοντά. Η άποψή μας είναι ότι δεν υπάρχουν μεγάλα και μικρά αθλήματα. Αυτό που βλέπουμε είναι η προσπάθεια και αυτό που βλέπουμε είναι ότι η προσπάθεια θα φέρει το αποτέλεσμα. Η επιτυχία είναι κάτι που θέλει κόπο και όχι τρόπο».

Λουκία Κεφαλογιάννη (Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών)
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα και χαίρομαι διπλά γιατί γίνεται στον Βόρειο Τομέα. Μεταφέρω και τους χαιρετισμούς του κ. Πατούλη και επιτυχίες στην Εθνική μας ομάδα. Ήθελε πολύ να βρίσκεται εδώ, αλλά δεν του το επέτρεψε δυστυχώς το πρόγραμμά του. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε τον αθλητισμό, τις Εθνικές ομάδες και την Ομοσπονδία. Προτεραιότητα μας είναι να κάνουμε κέντρο αθλητισμού και ευεξίας την Περιφέρεια Αττικής, για αυτό και ενθαρρύνουμε τέτοια μεγάλα γεγονότα να γίνονται εδώ. Είμαι βέβαια ότι οι διοργανωτές θα ανταποκριθούν επιτυχώς στην οργανωτική πρόκληση των αγώνων. Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι σημαντικοί για προετοιμάζουν τα παιδιά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021. Καλωσορίζουμε όλες τις ομάδες και ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ):
«Καταρχάς να σας καλωσορίσω όλους. Είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του Γιώργου Μαυρωτά ενός Ολυμπιονίκη, της κ. Κεφαλογιάννη και του κ. Παχου. Αυτό σημαίνει ότι για να γίνει μια μεγάλη διοργάνωση πρέπει να βοηθήσουν όλοι, δεν μπορούμε να την κάνουμε μόνοι μας. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων. Η δική μου αρμοδιότητα είναι λιγάκι σύνθετη. Σήμερα βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας και όχι τόσο ως Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ. Είναι πρώτη φορά που θα γίνει τέτοια διοργάνωση στη Μεσογειακή με τέτοια δεδομένα. Έχουμε μεγάλη γκάμα χωρών από 3 ηπείρους. Μάλιστα κάποιες δεν είναι μέλη της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, αλλά είναι σαν guest. Είχαμε και άλλες που ήθελαν να πάρουν μέρος, αλλά δεν γινόταν λόγω του σύντομου χαρακτήρα της ανάληψης της διοργάνωσης. Θέλω να σας ευχαριστήσω και ευελπιστώ η ίδια παρέα και πιο διευρυμένη να είναι του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων».

Γιάννης Πάχος (Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Κορυδαλλού):
«Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής για να φιλοξενήσει το κλειστό γήπεδο της πόλης μας τους Μεσογειακούς Αγώνες Εφήβων. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού άθλησης και αθλητισμού και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν κάνει ότι καλύτερο μπορούν σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε ενημερώσει όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης ώστε να παρακολουθούν τους αγώνες και να γνωρίσουν το άθλημα της χειροσφαίρισης από κοντά. Ελπίζουμε οι αγώνες να έχουν το καλύτερο οργανωτικό και αγωνιστικό αποτέλεσμα. Η οργάνωση αυτή ευχόμαστε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος».

Νίκος Γεωργιάδης (Ομοσπονδιακός προπονητής):
«Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα πολύ δυνατό τουρνουά με εκπροσώπους από 3 ηπείρους και με πολύ δυνατά ονόματα. Για εμάς θα είναι μεγάλη χαρά να συναγωνιστούμε αυτούς τους αντιπάλους και θεωρώ ότι μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα γίνουμε καλύτεροι. Σίγουρα είναι ένα τεστ για του χρόνου, αλλά εμείς το κοιτάμε ως μια προετοιμασία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έχουμε τον Αύγουστο. Είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί η πλειονότητα των παιδιών πηγαίνουν στην Γ' Λυκείου, αλλά θεωρώ ότι με την καλή δουλειά που γίνεται στα σωματεία και με την ποιοτικότερη και περισσότερη δουλειά που θα κάνουμε το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι για τις υποχρεώσεις που θα έχουμε.
Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να είναι καλά τα παιδιά στην υγεία τους. Έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους στην Α1 το Σαββατοκύριακο. Θέλουμε να παίζουν σε υψηλό επίπεδο, είναι κέρδος για εμάς αυτό και ελπίζουμε όλοι να είμαστε υγιείς εδώ την Κυριακή».

Κώστας Κοτσιώνης (αρχηγός Εθνικής Εφήβων):
«Καλησπέρα και από εμένα. Ακολουθεί μια πολύ ιδιαίτερη εβδομάδα για εμάς. Είναι το πρώτο πολύ δυνατό τουρνουά που θα συμμετέχουμε. Έχουμε προπονηθεί σκληρά. Το κοιτάμε ως μια δυνατή προπόνηση για το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο. Ελπίζουμε να κερδίσουμε ότι καλύτερο από αυτό».

Παναγιώτης Τραϊκόγλου (Διευθυντής διοργάνωσης»
«Να ευχαριστήσω την Πολιτεία και την Περιφέρεια για την πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στη διοργάνωση. Αυτό που θέλω να διευκρινίσω είναι ένα μικρό τεστ event για την διοργάνωση που ακολουθεί του χρόνου με 32 ομάδες για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, οι προσκεκλημένοι έρχονται αυτή τη βδομάδα να δουν το πώς λειτουργούμε, το επίπεδο των υπηρεσιών που θα παρέχουμε στους πελάτες μας, με πάρα πολύ σημαντικό τους χώρους. Είναι μια δοκιμή σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθούμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα εργαστεί και τον επόμενο χρόνο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Συνοπτικά να σας πω, ότι έχουμε 14 ομάδες σε 2 ομίλους. Ο ένας είναι στην εγκατάσταση του ΟΑΚΑ και ο άλλος στον Κορυδαλλό.
Μετά την Τετάρτη θα έχουμε τους αγώνες κατάταξης. Το διαφορετικό σε αυτή τη διοργάνωση είναι ο τρόπος παιχνιδιών. Δεν είναι το κλασικό δύο ημίωρα, αλλά έχουμε τρία σετ τα οποία είναι συνεχόμενα και οι ομάδες θα παίρνουν σε όλα με τον νικητή να είναι αυτούς που θα έχει τους περισσότερους. Είναι πραγματικά μεγάλες οι απαιτήσεις εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία».

 

 

HB Training

HANDBALL PREMIER

aeklogo osfplogoth diomidislogoth aeroposlogoth paokogoth pylaialogoth dukelogoth

drama86logoth ionikosnf faiakas 	arisniklogoth filipposlogoth hcsalaminalogoth zafeirakislogoth

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

paokogoth ofnilogoth anagennisilogoth veroia2017logoth malexgiannitslogoth pylaialogoth filipposlogoth panoramalogoth korydalloslogoth prosotsanilogoth