Hellenic Handball Federation

Official Website

Χορηγοί Ο.Χ.Ε.

handball sinent2
Η συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση «Παίζουμε Χάντμπολ και δίνουμε χέρι στην Κιβωτό»

Στο πολιτιστικό κέντρο Αγίου Στεφάνου πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου της πρωτότυπης εκδήλωσης «Παίζουμε Χάντμπολ και δίνουμε χέρι στην Κιβωτό» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 (10:00-14:00) στο κλειστό Γυμναστήριο Άνοιξης (Κανάρη 3).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων και αγαθών (τρόφιμα μακράς διαρκείας, απορρυπαντικά, χαρτικά, σχολικά, εξοπλισμός σπιτιού κ.τ.λ) για το σπίτι φιλοξενίας παιδιών του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» στην Άνοιξη Αττικής που φιλοξενεί σήμερα 17 παιδιά.
Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Διονύσου, ο Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου (ΑΣΑΔ) Χάντμπολ και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας (ΟΧΕ), με την υποστήριξη της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ), του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Διονύσου και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού.
Θα πάρουν μέρος διεθνείς αθλητές χάντμπολ, ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.
Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BE ACTIVE που υλοποιείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, η πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου, Σταματία Γεωργαντή, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης και ο Πρόεδρος του ΑΣ Άνοιξης Διονύσου ΑΣΑΔ Χάντμπολ Μάριος Λουκάτος.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν

Διονύσης Ζαμάνης (Δήμαρχος Διονύσου): «Η συνεργασία που έχουμε με την Κιβωτό είναι διαρκής. Είμαστε χαρούμενοι και είναι τιμή μας που φιλοξενούμε μία δομή της Κιβωτού στα όρια του Δήμου μας. Η διάθεση μας είναι τα παιδιά της Κιβωτού να ενταχθούν πλήρως στην κοινωνία του Διονύσου. Θέλω να τονίσω ότι δεν αντιμετωπίζουμε την Κιβωτό, ως δομή, αλλά σαν ένα σπίτι όπως τα υπόλοιπα, σαν μια οικογένεια με 17 παιδιά. Σε αυτή την βάση χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ΑΣΑΔ και της Ομοσπονδίας του χάντμπολ και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ώστε ο κόσμος να γνωρίζει την Κιβωτό, αλλά και το άθλημα του χάντμπολ. Καλούμε όλους τους Δημότες μας να συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση την Κυριακή»

Σταματία Γεωργαντή (πρόεδρος της Κιβωτού): «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Δήμο γιατί έχετε αγκαλιάσει με αγάπη τα παιδιά της Κιβωτού. Η Κιβωτός φιλοξενεί πολλά παιδιά, περισσότερα από 200 που δεν έχουν οικογένεια και μένουν μόνιμα στα σπίτια μας. Είναι μοιρασμένα στα παραρτήματα μας σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο Βόλο, στην Ήπειρο, στη Χίο και προσεχώς ετοιμάζουμε ένα σπίτι στην Καλαμάτα. Είναι πολύ δύσκολο να συντηρήσει κανείς αυτά τα παιδιά και να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν μόνο υλικές ανάγκες, αλλά και ψυχοσωματικές, επειδή ακριβώς προέρχονται από κατακερματισμένες οικογένειες. Χρειάζονται παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, ακόμα και ψυχίατροι σε κάποιες περιπτώσεις. Για εμάς τέτοιες ενέργειες έχουν μεγάλη σημασία, μας βοηθούν να συνεχίζουμε και να αισθανόμαστε ότι έχουμε ανθρώπους δίπλα μας. Καθημερινά δεχόμαστε κλήσεις από την εισαγγελία να αναλάβουμε παιδιά που έχουν κακοποιηθεί.

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Εμείς ως ομοσπονδία δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από τέτοιες εκδηλώσεις. Η Κιβωτός δεν είναι απλή υπόθεση, είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά στην Ελλάδα. Χαίρομαι που μαθαίνω ότι εκτός από τον σπίτι στον Κολωνό υπάρχουν και άλλα παραρτήματα. Βρισκόμαστε σε έναν φιλόξενο Δήμο που έχει έναν Δήμαρχο αισθητοποιημένο σε τέτοια ζητήματα που αγαπάει και τον αθλητισμό. Η στήριξη μας είναι αυτονόητη. Εμείς θα είμαστε κοντά στην Κιβωτό όποτε το χρειαστεί και σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχει σπίτι, ασχέτως αν στην περιοχή έχουμε σωματείο χάντμπολ ή όχι, είμαστε διατεθειμένοι να βοηθούμε με εκδηλώσεις και ενέργειες. Ειδικότερα δε μπορούμε να δίνουμε αθλητικούς διεξόδους στα παιδιά, όπως κάνουμε με το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα, όπου προπονητές μας μαθαίνουν στα κορίτσια το άθλημα. Κάτι ανάλογο μπορούμε να κάνουμε και με τα παιδιά της Κιβωτού. Η εκδήλωση της Κυριακής είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Be Active, στο οποίοι επίσης πρωτοστατή η ομοσπονδία μας».

Μάριος Λουκάτος (Πρόεδρος του ΑΣ Άνοιξης Διονύσου): «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι στο πλευρό μας σε αυτή την εκδήλωση. Το σπίτι της Κιβωτού στην Άνοιξη ιδρύθηκε το 2017, όπως και το σωματείο μας. Ήταν ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να βοηθήσουμε. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι όλα τα παιδιά που είναι στην συγκεκριμένη δομή μπορούν να έρχονται δωρεάν να μαθαίνουν χάντμπολ. Εδώ στον Δήμο μας είμαστε ακόμα μια γειτονιά, θέλουμε να γνωρίσουμε τους καινούργιους μας γείτονες που είναι τα παιδιά αυτά και έτσι καταλάβαμε τις ανάγκες τους. Το χάντμπολ είναι ένα άθλημα που προσφέρει στον συνάνθρωπο που συνεχώς κάνει κοινωνικές δράσεις. Ο Δήμος και η Ομοσπονδία είναι συμπαραστάτες μας. Περιμένουμε τον κόσμο την Κυριακή να έρθει να στηρίξει την Κιβωτό».

 

 

HB Training

HANDBALL PREMIER

osfplogoth aeklogo aeroposlogoth paokogoth dukelogoth pylaialogoth diomidislogoth drama86logoth filipposlogoth 	arisniklogoth ionikosnf faiakas

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

paokogoth ofnilogoth anagennisilogoth veroia2017logoth malexgiannitslogoth pylaialogoth filipposlogoth panoramalogoth korydalloslogoth prosotsanilogoth